Höstvirus 2017 – en helg om kristen tro och anarki

Virus* är en gemenskaps- och nätverkshelg för alla som är intresserade av relationen mellan kristendom och anarkism. Vi träffas i Göteborg lördag till söndag den 18:e till 19:e november för att tillsammans utforska möjligheter till kristet och anarkistiskt liv i den tid och värld vi lever i idag.

* Namnet ”virus” syftar på bilden av att den kristna tron spred sig som ett virus i det romerska riket efter Jesus uppståndelse.

Drömmar och mardrömmar
Den här helgen kommer vi prata om utopier och sagor som ett sätt att hitta målet. Vi kommer att närma oss det som är möjligt genom att prata om det som känns omöjligt eller oåtkomligt. Vi kommer lägga en del fokus på kunskaps- och inspirationsutjämning så fundera gärna på exempel som inspirerat dig som du kan ta med.

Demonstrera på fredagen
Under fredagen så är det EU-toppmöte i Göteborg. Förslag på protestämnen kan till exempel vara att demonstrera mot EU, EU: flyktingpolitik, så som Dublinavtalet och murbyggandet eller för ett samhälle byggt på fria samarbeten fritt från våld. Eventuellt hakar vi på någon befintlig demonstration.

Program
Under Virushelgerna eftersträvar vi att helgens innehåll skapas tillsammans. Under denna helg kommer flera av seminarierna vara förplanerade av arrangörsgruppen, men vi söker efter personer som vill hjälpa till att arrangera pass. När du har anmält dig kommer vi att skicka ett förslag på en eller flera saker som du kan hjälpa till med . Om dessa uppgifter inte passar så hör dig till oss och föreslår något annat. Och glöm inte att om du läser det här så är du den vi har väntat på!

Praktisk information

NÄR? lördag 18 november 11.00 – söndag 19 november 15.00
VAR? Göteborg, närmare bestämt Mariakyrkan i Hammarkullen
KOSTNAD? Vi håller kostnaderna nere genom att att alla hjälps åt med att exempelvis laga mat under helgen, men vi beräknar att alla som kan behöver bidra med ungefär 150 kronor var för att vi ska gå runt. Den som kan bidra med mer uppmuntras att göra det, så att den som inte har så mycket pengar inte behöver bidra med lika mycket eller några pengar alls.
ANMÄLAN? Senast 10:e november, men personer som anmäler sig innan 1:a november får ett handskrivet vykort av arrangörsgruppen <3
FÖR VEM? alla som är intresserade av relationen mellan kristen tro och anarkism
AV VILKA? vi gör den här helgen tillsammans, men vi som planerar den och fixar med det praktiska är Alice, Anna och Jonathan

Anmälningsformulär
Anmälan gör du genom att fylla i följande formulär senast 10:e november. Vi i arrangörsgruppen kommer sedan att kontakta dig via e-post med mer information.