Hjärtat är fullt …av fasader

måndag 19 november 2012

fasader

Hjärtat är fullt handlar denna gång fasaden och om vad väljer vi att visa upp för andra. Går det att vara brutalt ärlig mot andra och är det något vi bör vara?

Som vanligt är vi glada för kommenterar och synpunkter från er som lyssnar! Vi ställer några frågor mot slutet av programmet som ni gärna får svara på. Vad har ni för fasader? Hur hanterar ni dem? Är det bra eller är det dåligt att visa upp en fasad?

Foto-tack till Josefine Hallner!

4 kommentarer

Vickan on torsdag 22 november 2012 at 18:49.

Hej på er!
Tack för ännu ett intressant & tankeväckande program…. Jag håller med er om att fasader både kan vara bra och dåligt… Det är ju viktigt att inte hela tiden behöva känna att jag måste visa upp ett perfekt liv men samtidigt tror jag att det är också är viktigt att vara rädd om sin egen historia. Speciellt om man har med sig svåra livserfarenheter. Att inte ”fläka” ut sig till allt och alla.

Sen kan det ju vara bra också, jag tänker en artikel som skrevs i DN häromdagen om barnlöshet (http://www.dn.se/livsstil/reportage/portade-fran-bebisklubben) & hur svårt det kan vara för personer som såå gärna vill bli föräldrar men gång på gång drabbas av missfall te.x. Det är ju ett ämne som inte pratas om så mycket, men så mycket som var 4:e kvinna drabbas! & i det fallet tycker jag att det kan vara bra att det lyfts upp för diskussion & att fler inser att det är många fler som drabbas. För att få stöd från andra i samma situation & så…

Hmm… bara lite tankar som jag fick efter att ha lyssnat. Keep up the good work brudar!

Svara

Ylva on lördag 24 november 2012 at 10:18.

Tack för dina tankar Vickan! Håller med om att det är svårt, vad ska man lämna ut, vad ska man hålla på.. Svårt med allmänna råd också eftersom det skiljer sig åt från person till person.
Just när det gäller missfall så upplever jag att blivande föräldrar får rådet att inte berätta inom 12(?) veckor och det tror jag är dumt. En del vill berätta andra inte och rådet handlar om att mnskor inte ska behöva visa sin sorg öppet.. Konstigt för jag tror tvärtom att det kan vara bra att visa sorgen och få stöd.

Svara

Vickan on lördag 24 november 2012 at 16:30.

Hej igen!
Ja precis… det är ju verkligen olika från person till person.

Mmm så är det, att man avråds från att berätta innan 12 veckor.

Hmm det är svårt det här ämnet, men jag antar att det handlar om att ha en balans, som alltid i livet. Det är ju så lätt att hamna i det ena eller det andra diket.

Svara

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>