Podcast om en podcast om Hjärtat är fullt

tisdag 23 oktober 2012

Som ni kanske vet skulle vi ha släppt ett nytt avsnitt av Hjärtat är fullt i söndags. Livet kom dock emellan, och ni får tyvärr vänta några dagar innan ni får höra våra ljuva stämmor igen.

Medan ni gör det kan ni med fördel lyssna på Alexandra Loonins och Anna Heds podcast En podcast om en podcast vars senaste avsnitt handlar om vårt senaste avsnitt om konflikter.

Det var väldigt roligt att lyssna på hur de spann vidare utifrån vårt resonemang, och hur de bland annat redde upp begreppen bråk, konflikt och intrig. Enligt mig (Elin) var detta den roligaste responsen vi fått på något av våra avsnitt. KUL!

Jag (Elin) tyckte också att det var extremt roligt att Alexandra gjorde en analys av min dialekt. Jag citerar:

En annan sak som jag gillade med den här podscasten det var ju Elins dialekt… Jag hörde ju under avsnittet att den kom från medelpadstrakten… Västernorrland. Jag var ju tvungen att kolla upp det för man vill ju inte skämma ut sig i sin podcast genom att säga saker som inte är sant. Men det visade ju sig att hon bland annat har gått på samma skola som Hana Pee (som jag också gillar ju hennes dialekt); Skvadern i Sundsvall. Ville bara säga det att: kul!

Jag brukar annars få höra att min dialekt har urvattnats, och jag har blivit extremt självmedveten gällande detta under vårt podcastande. (Kanske går det att lyssna sig till att den låter lite olika under olika avsnitt?) Hur som helst var det roligt att den kändes igen och att det kollades upp var jag gått på gymnasiet.

Anna drog sedan en analys av kopplingen mellan Sundsvall och podcastande. Är det så att folk från Sundsvall har fler podcasts?

Får jag säga en annan sak? (…) Det är någon slags övervikt på folk från sundsvallstrakten som vi lyssnar på. Är det så att folk från (…) Sundsvall har fler podcasts, eller är det av någon anledning vi har sökt upp (…) folk från Sundsvall?

Hur den saken än förhåller sig: lyssna på vårt senaste avsnitt om konflikter, och gå sedan in och lyssna på Podcast om en podcast på samma ämne. Vi återkommer i dagarna med ett nytt Hjärtat är fullt!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras eller delas. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>